بهبود تجربه کاربری (UX)

این روزها هیچ مدیر بازاریابی از سایتی که دارد راضی نیست. اینکه شما بخواهید درآمدتان را افزایش دهید یا به فکر بهبود کارایی سایت تان باشید همیشه فرصت هایی برای بهینه سازی وجود دارد. هر روز فرصت های دیجیتال زیادی در اختیار کاربران قرار می گیرد. با وجود روش های زیادی که برای بهبود تعامل با کاربران وجود دارد بازاریابان نباید به موارد اندک قانع شوند. اگر کاربرانی که وارد سایت شما می شوند دوره توجه اندکی داشته باشند، بهینه سازی های انجام شده هم بی تاثیر خواهد بود. این روزها افراد مشغله های کاری خودشان را دارند. به همین خاطر وقتی با مشکلی مواجه می شوند به سرعت گوشی موبایل شان را از جیب در می آورند و شروع به جستجو می کنند. در چنین شرایطی تنها از سایت هایی بازدید می کنند که بتواند نیازشان را به سرعت بر آورده کند. همین امر باعث شده است نرخ تبدیل سایت ها به شدت کاهش پیدا کند. ایجاد تجربه کاربری خوب در سایت، می تواند بازدیدکننده را در سایت نگه دارد و او را به مشتری وفاداری تبدیل کند.

احساس کاربران نسبت به وب سایت شما اهمیت دارد

یک وب‌سایت خوب فقط طراحی زیبایی ندارد. یک وب‌سایت خوب یک تجربۀ متفاوت است. زمانی وب‌سایت شما بیشترین تاثیر خود را دارد که در عین زیبایی، به راحتی قابل استفاده باشد. در بحث تجربۀ کاربری (user experience) همه‌چیز مهم است. دیگر فقط داشتن یک طراحی گرافیکی (user interface) زیبا کافی نیست. بحث بر سر یک تجربۀ عالی است… اگر دوست دارید در مسیر یک تجربه بهتر گام بردارید و فروش خود را افزایش دهید، میهن وب سایت یک دوست و همکار خوب برای شما محسوب می‌شود.خدمات متنوعی را در زمینه تجربه کاربری و رابط کاربری (UX و UI) به مشتریان خود ارائه می‌دهد. ما می‌توانیم در برنامه‌ریزی کلی وب‌سایت، ایجاد طرح‌های گرافیکی یا حتی بهینه‌سازی وب‌سایت فعلی شما همراهتان باشد. اما وقتی بحث هزینه، امکان ارائه یک قیمت دقیق کمی سخت است. چرا که هر پروژه سختی خاص خود را دارد.

بزرگترین چالش کسب‌وکارهای فعال در زمینه تجارت الکترونیک تبدیل بازدیدکنندگان به مشتری است. با این فرض که شما محصول یا خدماتی عالی که مورد نیاز مردم هست، ارائه می کنید یکی از بهترین راه ها برای تبدیل بازدیدکنندگان به مشتری این است که اطمینان حاصل کنید بازدیدکنندگان سایت شما به سرعت و آسانی می‌توانند آنچه به دنبالش هستند را پیدا و سپس آن را خریداری کنند.
حال، کسب‌وکارهای آنلاین چگونه می‌توانند کاری کنند که روند کار مشتری تا حد ممکن خوشایند و سودمند باشد؟ موارد پیش رو نکاتی هستند که توسط صاحبان کسب‌وکارهای الکترونیک و متخصصان تجربه کاربری (UX) ارائه شده اند.

ران یتز مالک جواهرفروشی تیتانیوم و جواهرسازان یتز می گوید: “هیچ چیز بیشتر از صفحاتی که به کندی بارگذاری می شوند باعث دفع بازدیدکننده نمی شود. مطالعات بسیاری نشان داده اند که هر چه سرعت بارگذاری کندتر باشد، میزان تبدیل (conversion rates) بازدیدکننده به مشتری کمتر خواهد بود. در واقع خریداران منتظر نمی مانند.”
ری گریدی معاون اجرایی کلودکریز می گوید: “چهل درصد خریداران، سایتی که بارگذاری آن بیش از سه ثانیه طول بکشد را ترک می کنند و یک تاخیر یک ثانیه ای در زمان پاسخ دهی صفحه می‌تواند میزان تبدیل را تا هفت درصد کاهش دهد.”
جن چو که مدیریت تحقیقات تجربه کاربری در شاپیفای را بر عهده دارد می گوید: “به منظور بارگذاری سریع (و تسریع در فرآیند خرید) به دنبال مرتب کردن و اصلاح کدهای سایت خود باشید. علاوه بر این، تصاویر را فشرده تر کنید چرا که تصویرهای بزرگ برای بارگذاری نیاز به زمان بیشتری دارند. همچنین، طراحی واکنشگرا را مد نظر قرار دهید. در طراحی واکنشگرا، وبسایت شما روی هر دستگاهی که مشتریان با آن اقدام به خرید می کنند در بهترین حالت ممکن نمایش داده می شود.” (منظور همان ریسپانسیو است)

دارن لو، بنیانگذار بیتکاچا می گوید: “قسمت های مهم هر صفحه را در سمت چپ بالا و پایین قرار دهید، بازدیدکنندگان، صفحات را با یک الگوی “F” شکل اسکن می کنند. لذا توجه آنها را با سربرگ یا عناوین [قدرتمند] جلب کرده و صفحه بندی را بر همین اساس انجام دهید. البته این نکته در زبان فارسی بر اساس یک الگوی “F” برعکس می باشد بنابراین قسمت های مهم هر صفحه را در سمت راست بالا و پائین قرار دهید.”

زوندرا ویلسون مدیرعامل و رئیس شرکت بهداشت و سلامت پوست بلو می گوید: “درباره مصرف کنندگان تحقیق کنید تا متوجه شوید کدام دسته از محصولات اهمیت بیشتری برای مردم دارد. پس از آن، زیرمجموعه های محصولات را به طور منطقی ایجاد کنید، به نحوی که مردم بتوانند چیزی که می خواهند را به آسانی پیدا کنند. اگر می‌توانید برای کاهش شلوغی سایت و آسانتر شدن حرکت در آن، انواع رنگ و اندازه های هر محصول را در یک صفحه قرار دهید.”

دیمیتریوس کورتسیس مدیر عامل گودویدیو می گوید: “طرح بندی شما باید مرتب و شیک باشد. موارد اساسی مانند: (کد محصول، قیمت، توضیح مختصر، گزینه های رنگ، اندازه، گالری تصویر، ویدیو و خلاصه رتبه دهی کاربران به محصول/لینک به نظر مشتریان) را در نیمه بالایی صفحه قرار دهید و از بقیه صفحه برای ارائه جزئیات بیشتر مانند نقد و بررسی، رتبه محصول و گزینه های ارسال استفاده کنید.”

مت تومازیفسکی توسعه دهنده وبسایت و گرافیک در شرکت فناوری های مایلز می گوید: “رنگ ها برای تهییج عواطف و افزودن تاکید بسیار سودمند هستند. با این وجود، استفاده از رنگ های متعدد باعث تضعیف نتایج مورد نظر شما خواهد شد. سعی کنید تنوع رنگی را تقریبا به سه رنگ محدود کنید. بهترین کار این است که از رنگ های برند خود به همراه فام های مختلف آن استفاده کنید و در کل وبسایت همین رویه را حفظ کنید.”لو می گوید: “در طراحی وبسایت خود از سه رنگ اصلی استفاده کنید و اطمینان پیدا کنید که پالت رنگ با محصول یا محصولات شما تطابق داشته باشد. به روانشناسی رنگ ها نیز توجه کنید. به عنوان نمونه، آبی آرامش بخش و اعتمادآور است، در حالیکه سبز شرکتی را نشان می‌دهد که دوستدار محیط زیست است و زرد نشان دهنده هشدار است و خواندن آن می‌تواند دشوار باشد.”
چو اضافه می کند: “تضاد رنگ (کنتراست) بین متن و زمینه، به نحوی که خواندن متن آسان باشد حائز اهمیت است. به عنوان مثال، خواندن نوشته ای با رنگ خاکستری پررنگ یا سیاه روی زمینه سفید از خاکستری کم رنگ روی زمینه سفید آسانتر است.”